Livet på
skolen

Livet på skolen

Den almindelige klasseundervisning giver dig kun halvdelen af det, du lærer. Derfor lægger vi vægt på det samvær, vi har uden for timerne og i fritiden. Noget af samværet er planlagt, andet er uformel læring, som foregår i samværet mellem elever og lærere og mellem de unge selv – som fx ved møder, sociale arrangementer og når du hjælper fx med at lave mad, rydde op m.v. Det handler også om din evne til at komme op om morgenen, spise ordentligt og behandle andre, som du gerne vil behandles af dem.

Læs mere

En typisk dag på skolen

Kl. 07.30: Så er der morgenmad
Klokken kvart i otte skal alle være mødt til morgenmad.

Kl. 08.00 har vi morgenmotion efterfulgt af bad.

Kl. 08.45 møder vi ind til undervisning frem til frokost. Med pause og forfriskning kl. 10.15.

Kl. 12.00 spiser vi frokost

Kl. 12.30 starter eftermiddagsundervisningen, som kører frem til 16.00. Igen med pause og forfriskninger halvvejs inde i undervisningsblokken.

Kl. 16.00 har vi fri – og kan fx køre til Otterup, hvis vi ikke spiller bold eller hviler os på skolen.

Kl. 18.00 bliver aftensmaden serveret. Herefter er der lektielæsning i en time.

Kl. 19.45 Fritid til sport, spil, hygge og samvær

Kl. 21.00 får vi aftenforfriskning i spisesalen.

Kl. 22.00 skal vi være på værelserne og kl. 22.45 er det godnat, og lyset slukkes med tak for endnu en god dag.

Sådan bor vi

Vi har 28 værelser fordelt i 4 bygninger. På det mindste værelse bor 2 personer. Og i resten er der plads til 3 eller 4 elever. Det er bad, toilet og røgalarm på alle værelser.
Når du bor tæt, er god hygiejne vigtig. Alle skal tage ansvar for at rydde op efter sig. Og vi har sat tid af hver dag til, at eleverne redder seng, støvsuger, rydder op og tømmer skraldespand.
Skolen har lynhurtigt internet, og der er trådløst netværk på alle værelser.
Der er 2 fællesområder på skolen, hvor eleverne hygger, læser, spiller bordfodbold, PlayStation, brætspil og meget andet.
Læs mere

2 x værelsesbytte

Få bedre forståelse for dig selv og andre

På Nislevgård flytter alle elever værelser 2 gange i løbet af et skoleår. Skolens grundholdning er, at alle kan bo på værelser med hinanden. Skulle der opstå uenighed på et værelse, er løsningen ikke at flytte, men at få tingene til at fungere.

Formålet med de to skift er at udvikle elevernes sociale kompetencer. Halvdelen af det, du lærer på efterskolen, foregår uden for timerne. Mødet med nye mennesker, er med til at udvikle din nysgerrighed, din åbenhed over for andre og dig selv som menneske.

Det forventer vi af dig

Når du vælger at tage på efterskole, melder du dig ind i et stort fællesskab. For at et fællesskab kan fungere, skal alle bidrage. Du skal yde for at nyde. Hver dag.

Vi har samlet en liste over de ting, som er nødvendige for at få fællesskabet til at glide. Listen fortæller, hvad vi forventer af dig. Lever du op til den, er vi sikre på, at dit år bliver helt fantastisk – for dig og for alle andre.

Men egentligt skal du bare efterleve én regel, for at alt spiller. Og det er regel #1, som du kan læse her:

Læs mere

Vi regner med, at:

#1: Du er en god kammerat, som behandler andre, som du selv ønsker at blive behandlet.

#2: Du udnytter den chance, du har fået, og gør det bedste for at blive bedre fagligt, bl.a. ved at møde til tiden og være forberedt til timerne.

#3: Du er ærlig – over for os – over for andre – over for dig selv.

#4: Du selv tager del i ansvaret for, at du og de andre elever får et godt skoleår. Det vil sige:

 • Du hjælper kammerater, der har brug for hjælp.
 • Du tager aktivt del i fælles opgaver inkl. oprydning og rengøring.
 • Du udviser respekt for alle på skolen – både personale og elever.
 • Du behandler skolens bygninger og inventar ordentligt.

#5: Du kommer til os, hvis du har behov for hjælp; hvis du er ked af det; eller hvis du bare har brug for at snakke. Vi er her for at hjælpe dig på vej.

#6: Du er indstillet på at bevæge dig – og er glad for det.

#7: Du går til elevrådet, hvis du synes, at der er ting, som skal forbedres.

Nul mobning, tak!

På Nislevgård Efterskole vil vi ikke tolerere mobning – heller ikke digital mobning. Elevernes trivsel er en helt afgørende faktor i forhold til deres udbytte af efterskoleopholdet – både på det faglige og på det menneskelige plan. Det betyder:

Skolens ansvar:

 

 • Det bedste middel mod mobning er trygge og tolerante fællesskaber. Derfor arbejder vi fra dag 1 målrettet på at opbygge og skabe et stærkt, socialt fællesskab, hvor mobningen har svært ved at opstå.
  • På Nislevgård taler vi pænt og ordentligt med hinanden, og vi behandler hinanden med respekt.
  • Henvendelser fra elever og forældre tages alvorligt.
  • Alle har et medansvar for at sikre, at konflikter ikke eskalerer.

Dit ansvar:

 

 • At alle elever trives på skolen, er et fælles ansvar.
 • Alle elever har ansvaret for at tale pænt til, om og med hinanden og for at behandle hinanden med respekt.
 • Alle elever har ansvar for at reagere, hvis de oplever, at en kammerat udsættes for mobning. Hvis du som elev ikke selv føler, at du har styrken til at gribe ind, så gå til skolens personale, som vil lytte og tage henvendelsen alvorligt.

Se hele politikken her 

Kost – brændstof
til din krop

På Nislevgård Efterskole lægger vi stor vægt på, at både elever og personale får kost, som er velsmagende, sund og nærende.

 • Vi spiser varieret
 • Vi spiser groft brød og pasta
 • Vi spiser en masse frugt og grønt hver dag
 • Vi sparer på fedtet
 • Vi drikker vand og mælk til måltiderne
 • Vi serverer frisk frugt hver morgen
 • Vi laver langt de fleste måltider helt fra bunden – dvs. uden en masse halvfabrikata. Det brød, vi serverer, er overvejende groft og hjemmebagt
 • Vi lytter til eleverne, som meget gerne må komme med ønsker til skolens madplan

Fritid

Lige så spændende det skal være i timerne, lige så sjovt skal det være at give den gas i din fritid. Uanset om du er til fodbold, badminton, spinning, dans eller hygge med et brætspil, har vi de rigtige rammer til dig. Gå på opdagelse her og se alle mulighederne.

Hallen

Hallen er åben for skolens elever hver dag indtil kl. 21.30, hvor rengøringen begynder. Her er mulighed for at spille badminton, volleyball, basket, fodbold, håndbold, hockey osv.
Alt, du behøver, er at tage fat i dine kammerater, så kan I komme i gang med at spille.

Fitness på balkonen i hallen

På balkonen i hallen finder du skolens fitnesscenter, hvor du har mulighed for at vægt- og styrketræne i din fritid på skolen eller i valgfaget fitness.

Fællesrummene

På første sal i hovedbygningen har vi indrettet et dejligt fællesrum med sofahjørne og sækkepuder. Her er der alle tiders mulighed for hyggelige stunder, læsning eller brætspil.

I fællesrummet i drengefløjen finder du både sofaer, et bordfodboldbord samt en projektor, hvor du kan tilslutte din Play Station eller din computer, så du og de andre elever se film eller spille Fifa, Sing Star eller noget helt tredje.

Udendørs

Nislevgård ligger i fantastisk smukke omgivelser.
I baghaven bag Skyttehuset ligger vores udendørs samlingssted bålpladsen, hvor der er plads til, at alle lærere og elever kan samles omkring grill eller lejrbål.
Vi har vores egen lille skov, og til de aktive byder skolen på streetbasket-bane, beachvolley-bane, en multibane og vores fodboldbane med mål i alle størrelser.

Tag bussen

Hver fredag eftermiddag, når klokken er 14.25, holder en bus klar på skolens gårdsplads.
Bussen kører de elever, der ønsker det, ind til Odense Banegård, hvorfra eleverne har mulighed for at tage tog og bus rundt i landet.
Hvis ikke der er kø-dannelse eller andre forhindringer, er bussen på Odense Banegård kl. 15.
Turen fra Otterup til Odense koster i skrivende stund (oktober 2023) 40 kr. pr. næse og afregnes med chaufføren kontant eller via Mobile Pay.
Søndag aften kl. 20.20 kører samme bus den modsatte vej fra Odense Banegård til Nislevgård Efterskole, hvor eleverne sættes af.
I forbindelse med bliveweekender, forlængede weekender eller andre anderledes uger orienteres eleverne om, hvordan bussen kører.
Passer tiderne dårligt, kører Fynbus rute 140/141 turen fra Odense Banegård til Otterup og modsat 1-2 gange i timen.
Tager eleverne Fynbus, kan de med fordel bede chaufføren sætte dem af ved Netto i Otterup.
Derfra er der ca. 500 meter til skolen.

INSTAGRAM